Eπιτέλους. Ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε όλες τις μαρμελάδες που φτιάξαμε το καλοκαίρι και να ετοιμάσουμε την κλασική και συνάμα μία από τις αγαπημένες μου φθινοπώρινες συνταγές. 

Η τάρτα είναι ο πιο εύκολος και απολαυστικός τρόπος για πρωινό, βραδινό ή όταν γυρνάς το βράδυ μετά το ποτό και απλά θέλεις μια μπουκιά που θα σε βάλει γλυκά για ύπνο.

Τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ… ελπίζω να μην είμαι ο μόνος!

Για τη βάση της τάρτας ακολούθησα τη βασική συνταγή για γλυκιά ζύμη (Pâte Sucrée) που μπορείς να δεις εδώ!

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση
200 gr μαρμελάδα κεράσι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Για το crumble topping
100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 g βρώμη
75 g ζάχαρη
140 g βούτυρο κομμένο σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να γεμίσουμε μια τάρτα 22 εκατοστών ή 6 μικρά ταψάκια τάρτας 8 εκατοστών.
2. Βάζουμε τη ζύμη στην τάρτα, κόβουμε τις άκρες της ζύμης και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
3. Καλύπτουμε την τάρτα με λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρεβύθια και στη συνέχεια κάνουμε τυφλό ψήσιμο για 20 λεπτά στους 180 °C
4. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα ρεβύθια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει σαν μπισκότο.
5. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
6. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

Για να φτιάξουμε το κραμπλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη και τη ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι, στη συνέχεια τρίβουμε μαζί και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ανομοιγενές μείγμα.
Για να συναρμολογήσουμε την τάρτα, ρίχνουμε τη μαρμελάδα κεράσι στη βάση, πασπαλίζουμε με το μείγμα κραμπλ και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και η μαρμελάδα να κάνει φυσαλίδες γύρω από τις άκρες.

Σερβίρουμε ζεστή με παγωτό.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμε. wink