Το Σαββατοκύριακο έφτασε και ψάχνεις να ποιες ταινίες θα δεις. Έφτασε όμως και το καλοκαίρι και είναι κρίμα να αδειάσεις πάλι έναν κουβά με chips και γαριδάκια! Αν όμως θέλεις να τσιμπάς κάτι με την αγαπημένη σου ταινία, τότε δοκίμασε αυτά τα ψητά chips λαχανικών, χωρίς τύψεις!
Όσα περισσότερα λαχανικά χρησιμοποιήσεις, τόσο πιο ωραίο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Υλικά Συνταγής
1 μεγάλο παντζάρι
1 πατάτα
1 γλυκοπατάτα
1 μεγάλο καρότο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
2. Με ένα μαντολίνο λαχανικών ή έναν τρύφτη, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
3. Το ιδανικό πάχος είναι κοντά στο 1 χιλιοστό.
Μόλις κόψουμε όλα τα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
Tip: Προσοχή με το παντζάρι γιατί μπορεί να βάψει τα υπόλοιπα λαχανικά σας. Καλύτερα να το βάλετε κάπου ξεχωριστά. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180-190 °C στον αέρα. Σε ένα ταψί, απλώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε με προσοχή τα λαχανικά, χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους. Τα ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Θέλει προσοχή να μην μαυρίσουν, οπότε μετά τα πρώτα 10 λεπτά τα κοιτάμε ανά 2 λεπτά.
Τα πιο νόστιμα και σπιτικά chips είναι τα δικά σου!
Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram ή πέρνα μια βόλτα από το alwayshungry.gr!