Ήρθαν ξαφνικά οι φίλοι σου σπίτι και δεν έχει γλυκό; Η τάρτα μήλου είναι η πιο εύκολη μηλόπιτα που μπορείς να ετοιμάσεις, σε λίγα μόνο λεπτά και να την απολαύσεις όλες τις ώρες τις μέρας. Δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις ζύμη και να χάσεις χρόνο. Η τραγανή και βουτυράτη σφολιάτα θα σε ανταμείψει και θα τους αναγκάσει σε προσωπική σου αποθέωση. 

Για να ολοκληρώσεις τη φαντασίωση σου, πάρε και ένα ωραίο παγωτό με φρέσκια βανίλια και συνδύασε τα μαζί. Πάμε να δούμε πως γκενεν αυτό. 

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας 
40 γρ. ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
40 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα μήλα 


Εκτέλεση

1. Αρχικά βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα και την απλώνουμε στο ταψί του φούρνου. Προσθέτουμε το 1/3 της ζάχαρης και από πάνω απλώνουμε τη σφολιάτα.

2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

 
 
3. Απλώνουμε τα μήλα στην σφολιάτα, έτσι ώστε η κάθε φέτα να καλύπτει μερικά την άλλη και περιμετρικά αφήνουμε 1 εκατοστό κενό. 
 
 
4. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο ή ένα κουταλάκι, το απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Στο τέλος πασπαλίζουμε την ζάχαρη και ψήνουμε την τάρτα μήλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C, για 30 λεπτά.
 
Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram και το Facebook ή πήγαινε στο blog μου wink