Μπήκε καυτό το καλοκαίρι. Από πλευράς θερμοκρασιών ναι, όχι και μόνο. Μουσικά, ας πούμε, όλα (θα) είναι υπέροχα… hot στην Αθήνα. Φοβερό και τρομερό το φετινό πρόγραμμα, το μόνο πρόβλημα είναι πού θα βρούμε λεφτά να πάμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες.

Σε μερικές βέβαια περιπτώσεις δεν αρκεί το «θέλω», για παράδειγμα για την Λορίνα ΜακΚένιτ (26/6) και τον Sting (5 και 6/7), αμφότεροι στο Ηρώδειο, επήλθε sold out. Το λες λογικό. Πολύ λογικό, πιο ορθά.

Μία ή άλλη αν ήσουν τυχερός και πήγες στους Coldplay (να ξέρεις σε ζηλεύουμε) ή αν νοστάλγησες με τους Offspring (επίσης σε ζηλεύουμε) το καλοκαίρι είναι ακόμα μακρύ και φέρνει σπουδαία πράγματα μαζί του για να πας να «χτυπηθείς», να περάσεις μοναδικά, δημιουργώντας αναμνήσεις για πάντα.

Μετά τους Coldplay: Αυτές είναι οι 5 συναυλίες που θα πας

The Smashing Pumpkins

Έχουν περάσει 26 χρόνια από την τελευταία φορά που τους είδαμε στα μέρη μας και ανυπομονούμε για το reunion. Με τον τόσο ξεχωριστό ήχο τους που σίγουρα θα γεμίσει νοσταλγία τους πιο παλιούς, αλλά μια χαρά «μιλάει» και στους νεότερους.

Επί σκηνής, νωρίτερα, και ο φοβερός και τρομερός Τομ Μορέλο, ένας από τους κορυφαίους ever κιθαρίστες.

Plissken Festival

Πού: ΣΕΦ

Πότε: 16/7  

Εισιτήρια ΕΔΩ

Massive Attack

Δύσκολα περιγράφει κανείς το μεγαλείο αυτής της μπάντας, την απήχηση που είχε και έχει σε τόσο πολλούς ανθρώπους. Είναι μια… μαζική επίθεση αγάπης. Πολυπλεύρως.

Οι μάγοι της trip hop έρχονται για να μας ταξιδέψουν και απλά δεν κρατιόμαστε για να ακούσουμε live τις μουσικάρες τους. Οι συναυλίες τους άλλωστε φημίζονται ως εξαιρετικές.

Release Athens

Πού: Πλατεία Νερού

Πότε: 17/7

Εισιτήρια ΕΔΩ

Judas Priest & Bruce Dickinson

Από τις συναυλίες που οι οπαδοί του σκληρού μεταλλικού ήχου έχουν σημειώσει από νωρίς στα άχαστα. Μια ένωση δυνάμεων που θα προκαλέσει κάμποσα headbanging.

Τόσο οι Metal Gods του Ρομπ Χάλφορντ όσο και ο frontman των Iron Maiden έβγαλαν νέα τραγούδια φέτος και αυτό είναι ένα «τικ» παραπάνω για να πάει κάποιος να τους απολαύσει όταν θα βρίσκονται στην Αθήνα, πέρα από τις all time classic επιτυχίες τους.

Release Athens

Πού: Πλατεία Νερού

Πότε: 21/7

Εισιτήρια ΕΔΩ

Maneskin

Για πρώτη φορά στη χώρα μας το ιταλικό συγκρότημα που τάραξε τα νερά της Eurovision το 2021 παρουσιάζοντας κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα που άρεσε πολύ και σε πολλούς και δικαίως θριάμβευσε στο διαγωνισμό.

Glam rock στο ΟΑΚΑ σε μια βραδιά που υπόσχεται πολλά, ειδικά καθώς οι Maneskin έχουν αρκετούς φαν στη χώρα μας.

Eject Festival

Πού: ΟΑΚΑ

Πότε: 23/7

Εισιτήρια ΕΔΩ

Lenny Kravitz

Rock ‘n roll, soul και funk ήχοι ενός στην Αθήνα έρχεται ένας αυθεντικός σούπερ σταρ. Ένας άνθρωπος που έχει γράψει χρυσές σελίδες δόξας και παραμένει ακόμα αγέρωχος και αειθαλής.

Κοντά 40 χρόνια καριέρας του Λένι Κράβιτζ θα συμπυκνωθούν σε μια βραδιά που έχει όλα τα φόντα να μείνει αξέχαστη σε όσους την ζήσουν από κοντά.

“I Belong to you, And you / You belong to me too / You make my life complete / You make me feel so sweet”…

Athens Rocks Festival

Πού: ΟΑΚΑ

Πότε: 2/8

Εισιτήρια ΕΔΩ