Αθήνα, καύσωνας, νεύρα που ιδρώνουμε με το που βγαίνουμε από το σπίτι, γενικώς καλοκαιράκι. Η άδεια αργεί και η λαχτάρα για να βρεθούμε σε ένα νησί μεγαλώνει. Κι ενώ την ημέρα την βγάζουμε με το κλιματιστικό αγκαλιά (μέχρι να μας έρθει ο λογαριασμός και να το σταματήσουμε κι αυτό), τα βράδια μάς βρίσκουν στους δρόμους της Αθήνας και συγκεκριμένα στα μπαρ της.

Και όταν λέμε μπαρ, εννοούμε τις ταράτσες, που τώρα αποκτούν νόημα και δίνουν άλλη χάρη στις βραδινές καλοκαιρινές μας βόλτες. Μπορούμε να απολαύσουμε το ποτό, κάτω από το φεγγάρι και με θέα την Ακρόπολη, αναίμακτα και κυρίως ανίδρωτα. 

Αν και οι ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας είναι γνωστές -ποιος δεν έχει ήδη αναζητήσει στο google «ταράτσες στην Αθήνα»;-, εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε τη διαφορά και να εστιάσουμε στις πέντε ωραιότερες. Σε αυτές που θα χαρείς την έξοδο και δεν θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που άφησες την άνεση του σπιτιού σου. 

Κράτα σημειώσεις, γιατί αυτές είναι οι 4 πιο ωραίες ταράτσες στην Αθήνα:

Retiré – Ergon House

Στον τελευταίο όροφο του Ergon House φιλοξενείται μία από τις πιο ωραίες ταράτσες, το Retiré. Ένα ιδιαίτερο μέρος για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα στην Αθήνα, και πολύ ινσταγκραμικό για όσους θέλουν να ανεβάσουν και κάτι και να κάνουν τους φίλους τους να ζηλέψουν. Αναπαυτικά πουφ και ξαπλώστρες, χαλίκι, φαναράκια, ακαταμάχητη θέα στην Ακρόπολη, ωραία cocktails και φαγητό, και ταυτόχρονα ρομαντικά vibes. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Δεν του λείπει τίποτα.

Μητροπόλεως 23

Bios

Πόσα βράδια έχουμε περάσει εκεί; Αμέτρητα. Από τις ταράτσες που δε θα σταματήσουμε να επισκεπτόμαστε, όσες κι αν ανοίξουν στην Αθήνα. Διότι προφανώς σκάνε σαν τα μανιτάρια κάθε καλοκαιρινή σεζόν. Τέλος πάντων, η ταράτσα του Bios είναι ήσυχη και ιδανική για να απολαύσεις το ποτό σου μια random καθημερινή, αλλά και το Σαββατοκύριακο. Δίνει και την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί, με τις ξαπλώστες και τα πεζούλια, δημιουργώντας έτσι το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό. Άσε που εδώ θα δοκιμάσεις και το «παπότο», δηλαδή cocktail σε μορφή γρανίτα ξυλάκι. Εντάξει, αλλού.

Πειραιώς 84, Κεραμεικός

Buena Vista Social Bar

Το πολύχρωμο Buena Vista Social Bar, με τη ρετρό του διακόσμηση που παραπέμπει στην Κούβα, και το ethnic στοιχείο, είναι μια όαση στο Μοναστηράκι. Το βάζουμε στις πέντε ωραιότερες ταράτσες γιατί εδώ μια καλοκαιρινή βραδιά συνδυάζεται με εξωτικές γεύσεις. Αρχικά, έχει θέα στην Ακρόπολη, στο Ναό της Ηφαίστου και στο Αστεροσκοπείο. Τρία σε ένα, νοικοκυρεμένα. Ωστόσο, κερδίζει πολύ για τα cocktails του και την λατινοαμερικάνικη κουζίνα του, και όλα αυτά υπό τους afrohouse ήχους.

 Αγίου Φιλίππου 7

Attic Urban Rooftop

Το Attic είναι από τις ταράτσες που ξεχωρίζουν για την boho αισθητική, με θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, αλλά πολύ γνωστό για την κούνια. Ποιος δεν έχει βγάλει φωτογραφία εκεί; Μην τα πολυλογούμε, η φάση εδώ είναι ταξιδιάρικη, με εξαιρετικές προτάσεις για cocktails. Αν πας προς τις απογευματινές ώρες, θα απολαύσεις και ωραίο ηλιοβασίλεμα. Για τις ρομαντικές ψυχούλες εκεί έξω.

Ερμού 86

Great Bear 

Μία από τις πιο αγαπημένες ταράτσες είναι και το Great Bear, στην πλατεία Θεάτρου, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Selina, στον 9ο όροφο. Γνωστό για τα πάρτι που διοργανώνει, το Great Bear είναι αυτό που λέμε «ξεφεύγω» από την καθημερινότητα και τα τετριμμένα. Την ημέρα, μάλιστα, είναι ό,τι πρέπει για να πάρεις λάπτοπ και να δουλέψεις εκεί, αλλά επειδή η βραδινή βόλτα μας ενδιαφέρει εδώ, δοκίμασε τα cocktails του και θα μας θυμηθείς.

Πλατεία Θεάτρου 18