Τα 7 μικρά βήματα για ένα τεράστιο και πεντανόστιμο απoτέλεσμα. Έτσι θα ψήσεις την τέλεια μπριζόλα:
Βήμα 1ο: Αρχικά, τοποθετήστε την μπριζόλα απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία, η οποία θα την θωρακίσει εξωτερικά ενώ “κλειδώνει” τους χυμούς.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ψύξτε με χαρτί ψησίματος. Αφαιρέστε από το ψυγείο το αργότερο 20 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Βήμα 2ο: Ψήστε για 1-2 λεπτά ή μέχρι η μπριζόλα να μην κολλάει καθόλου στη σχάρα, γυρίστε την μία φορά
Βήμα 3ο: Μεταφέρετε το κρέας σε έμμεση θερμοκρασία. Αυτό θα επιτρέψει στο κρέας να συνεχίσει να μαγειρεύεται και να φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία χωρίς να μαυρίσει εξωτερικά.
Βήμα 4ο: Μόλις το κρέας είναι ψημένο, βγάλτε το από την ψησταριά και αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτα πριν το σερβίρετε.
Βήμα 5ο: Κλείστε τους κεντρικούς καυστήρες και το Sear Station. Τοποθετήστε την μπριζόλα στην αριστερή πλευρά ( όχι άμεσο ψήσιμο ) στην ενδιάμεση ζώνη. Εισάγετε τον αισθητήρα του Weber Connect στο κέντρο της μπριζόλας.
Bήμα 6ο: Ορίστε την θερμοκρασία στο Weber Connect στους 54 ° C Medium rare. Το Weber Connect θα σας ενημερώσει όταν η θερμοκρασία μέσα στην μπριζόλα φτάσει στο επιθυμητό όριο.
Βήμα 7ο: Αφαιρέστε την μπριζόλα από την ψησταριά και αφήστε την να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. Κόψτε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber