Γαρίδες στη σχάρα με καρύκευμα cajun και δροσιστικό γουακαμόλε πάνω από ένα τσιπ καλαμποκιού. Αυτό το ορεκτικό ετοιμάζεται, ψήνεται και σερβίρεται γρήγορα. Οπότε, μετά το γνωστό κέρασμα με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, εντυπωσιάστε την παρέα σας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με τα εναλλακτικά αυτά bites.
Υλικά:
200 γραμμάρια γαρίδες αποφλοιωμένες, άψητες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια στρογγυλά τσιπς καλαμποκιού
Για το καρίκευμα cajun:
¾ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
¾ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε σε νερό για 30 λεπτά.
Για το γκουακαμόλε:
Πολτοποιήστε τη σάρκα δύο αβοκάντο με το χυμό λάιμ και τα φύλλα κόλιανδρου. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Αφήστε στην άκρη όσο χρειάζεται.
Προετοιμάστε το μπάρμπεκιου για άμεσο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά (230°C έως 260°C).
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά καρυκευμάτων cajun. Περάστε τις γαρίδες στα σουβλάκια.
Αλείψτε ελαφρά τα σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και πασπαλίστε ομοιόμορφα το καρύκευμα πάνω από τις γαρίδες.
Καθαρίστε τις ψησταριές με πινέλο. Ψήστε τις γαρίδες σε άμεση δυνατή φωτιά, με κλειστό καπάκι, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν σταθερές στην αφή.
Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, αφαιρέστε από το μπάρμπεκιου και τραβήξτε προσεκτικά τις γαρίδες από τα σουβλάκια.
Για τη «συναρμολόγηση»: Τοποθετήστε μια κουταλιά του γλυκού γουακαμόλε σε ένα τσιπ καλαμποκιού, προσθέστε μια γαρίδα και τελειώστε με ένα φύλλο κόλιανδρου για να γαρνίρετε. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες γαρίδες. Σερβίρετε αμέσως.
Βρείτε τον εξοπλισμό για το τέλειο μπάρμπεκιου στη σελίδα της Weber